oudercommissie

Oudercommissie,

Een oudercommissie bestaat uit een aantal ouders van een kinderopvang en/of buitenschoolse opvang. Zij vertegenwoordigen alle ouders van de kinderen die op de betreffende locatie worden opgevangen. De oudercommissie van Babbeloes wordt geformeerd door van elke groep 1 ouder mee te laten participeren.

 

Waarom een oudercommissie?

Het doel van een oudercommissie is om in samenwerking met de directie  de kwaliteit van de opvang te behouden en te verbeteren. Zij zorgen  er mede voor dat de kinderen met veel plezier naar de opvang kunnen gaan. De oudercommissie kan een rol spelen in de communicatie met ouders. Dankzij de medezeggenschaprecht (adviesrecht) van de oudercommissie dat is vastgelegd in de Wet kinderopvang, heeft de oudercommissie inspraak en dus invloed op diverse aspecten van de opvang. De oudercommissie geeft niet alleen gevraagd advies, zij mogen dit ook ongevraagd doen.

 

Taken/advisseren oudercommissie:

- Kwaliteitsbeleid - Pedagogisch beleid - Algemeen beleid op gebied van opvoeding, veiligheid en gezondheid - Openingstijden - Spel en ontwikkelingsactiviteiten - Prijswijzigingen - ondersteunen in activiteiten.

 

De oudercommissie vergadert ongeveer 1 keer in de 3 maand. Deze vergaderingen kunnen

bijgewoond worden door ouders waarvan de kinderen naar de opvang gaan. Wil je een

keer een vergadering bij wonen, mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.