PRAKTISCHE ZAKEN

BRENGEN / HALEN

 

Kinderdagverblijf

 

Voor het halen brengen van uw kind hanteren wij de volgende tijden. Het zijn richtlijnen die wij volgen, uiteraard bent u altijd welkom om uw kind eerder op te halen of later weg te brengen. We vinden het wel prettig als u dit op de groep even door geeft dit ivm met het dagritme van de kinderen. Voor kinderen die 1 dagdeel komen gelden de haal en breng tijden wel tussen de middag, omdat we anders de planning niet kloppend hebben qua kind leidster ratio. 

 

Ochtend: voor 09.00 uur brengen en ophalen tussen 12.30 – 13.00 uur. 

 

Middag: voor 13.00 uur brengen en ophalen tussen 16.00 en 18.00 uur. 

 

Andere breng- en haaltijden kunnen uiteraard met ons besproken worden. 

 

Voorschoolse opvang 

 

De kinderen worden om 07.30 uur gebracht in de combi groep op het KDV. Momenteel is dat de Purk groep. Bij meer VSO aanmeldingen zullen we de opvang op de BSO locatie aanbieden. Onze medewerkers brengen ze tussen 8.00 en 8.30 uur naar school tot aan de klas. 

 

Buitenschoolse opvang 

 

De kinderen worden door onze medewerkers bij school opgehaald. Tot 8 jaar worden ze uit de klas opgehaald en oudere kinderen zullen zich verzamelen op een vast afgesproken punt en begeleid tot in de BSO. Tussen 16.30 tot 18.00 kunnen de kinderen worden opgehaald door de ouders verzorgers.

 

Ophalen van kinderen 

 

Uit veiligheidsoverweging, in het belang van uw kind, hanteren wij het uitgangspunt dat kinderen alleen door de eigen ouders/verzorgers opgehaald worden. Mocht iemand anders het kind komen ophalen, dan willen wij dat graag van te voren weten. Onze medewerkers zullen nooit zonder toestemming van de ouders het kind met iemand anders mee sturen.(zie protocol halen brengen) 

 

VOEDING 

 

Op het dagverblijf 

 

Wij zorgen voor de nodige broodmaaltijden, fruit, snacks tussendoor en drinken. Wij hebben een standaard assortiment waarin we variëren per seizoen. De kinderen mogen kiezen wat ze op hun brood willen. Voor de eerste boterham kunnen zij kiezen uit hartig beleg. Het brood wordt in kleine stukjes gesneden en de kinderen proberen zelf met een vork of vingers te eten. De kleinsten worden daarbij geholpen. Na de eerste boterham mag er ook voor zoet beleg gekozen worden. Het eten is een sociaal gebeuren, waarbij het belangrijk is dat we dat gezamenlijk aan tafel doen.. Aan tafel starten we altijd met een lied. Zo wordt het altijd gezellig. Wij bieden de mogelijkheid tot het nuttigen van een warme maaltijd. Deze dient door de ouders te worden mee genomen,in bakje voorzien van naam en datum. Voor baby’s houden we uiteraard hun eigen schema aan. Flesvoeding en/of borstvoeding dienen (gekoeld) mee gebracht te worden. 

 

Op de BSO 

 

Als de kinderen uit school komen, wordt er wat gedronken en gegeten. Wij bieden fruit, crackers, sap of thee aan. Alle producten worden door ons verstrekt. Op woensdag en vrijdag verzorgen onze medewerkers een lunch voor de kinderen. Wij bieden de mogelijkheid tot het nuttigen van een warme maaltijd. Deze dient door de ouders te worden mee genomen. Tevens word er regelmatig samen gekookt en kunnen alle kinderen gezamenlijk een warme maaltijd eten. 

 

* Uiteraard houden wij rekening met kinderen die vanwege een allergie of om andere redenen bepaalde voedingsmiddelen niet mogen nuttigen. Als daar sprake van is, worden de ouders verzocht zelf de speciale voeding mee te geven. 

 

LUIERS 

 

Wij verstrekken de luiers en de daar bijkomende verzorgingsproducten. (luierdoekjes, sudo creme of bepanthen) Zo zijn er ten alle tijden , van elke maat, voldoende luiers aanwezig. 

 

Mocht u een ander merk of product willen gebruiken, dienen deze zelf meegebracht te worden. 

 


 

SLAPEN 

 

Wij hebben speciale slaapkamers met meubilair dat aan GGD richtlijnen voldoet. Ouders kunnen zelf aangeven of hun kind op het dagverblijf moet slapen of niet. Voor de baby’s is dit vaak vanzelfsprekend. Elk kindje heeft bij ons een eigen bedje, met eigen slaapzak en beddengoed. Wij zorgen dat er voor iedereen slaapzakken/ beddengoed zijn en voor het wassen ervan. Wilt u gebruik maken van speciale slaapzakken(bv inbaker doeken) of matrashoezen dan dient u deze zelf mee te nemen. 

 

PRIVACY 

 

Vanaf 25 mei 2018 geld de Algemene Verordening gegevensbescherming (AVG). Vanaf deze datum geldt dezelfde wetgeving in de hele EU. Hieronder ziet u de link naar het reglement privacy van Kinderopvang Babbeloes bv. 

 

Privacy reglement kinderopvang Babbeloes.