PRAKTISCHE ZAKEN

BRENGEN / HALEN

 

Kinderdagverblijf

 

Voor het brengen en halen van uw kind hanteren wij de volgende tijden. Het zijn richtlijnen die wij volgen, uiteraard bent u altijd welkom om uw kind eerder op te halen of later weg te brengen. We vinden het wel prettig als u dit op de groep even door geeft dit i.v.m. met het dagritme van de kinderen. Voor kinderen die 1 dagdeel komen gelden de haal en breng tijden wel tussen de middag, omdat we anders de planning niet kloppend hebben qua kind leidster ratio. 

 

Ochtend: voor 09.00 uur brengen en ophalen tussen 12.30 – 13.00 uur. 

 

Middag: tussen 12.30- 13.00 uur brengen en ophalen tussen 16.00 en 18.00 uur. 

 

Andere breng- en haaltijden kunnen uiteraard met ons besproken worden. 

 

Voorschoolse opvang 

 

De kinderen mogen vanaf 07.00 uur bij de BSO locatie gebracht worden. Onze medewerkers brengen ze tussen 08.00 en 08.30 naar school tot aan de klas. 

 

Buitenschoolse opvang 

 

De kinderen worden door onze medewerkers bij school opgehaald. Tot 8 jaar worden ze uit de klas opgehaald en oudere kinderen zullen zich verzamelen op een vast afgesproken punt en begeleid tot in de BSO. 

Op maandag, dinsdag en donderdag kunnen de kinderen tussen 16.30 tot 18.00 uur worden opgehaald door de ouders verzorgers. 

Op de woensdag en de vrijdag werken we met 2 dagdelen. De mogelijkheid is er dan om te kiezen voor ophalen om 15.00 uur, of ophalen tussen 16.30 - 18.00 uur. Dit omdat sommige scholen al om 12.00 uur uit zijn. 


Let op! Het is niet vanzelfsprekend dat kinderen van het kinderdagverblijf over gaan naar de BSO. Ouders die gebruik willen maken van de BSO dienen zich hiervoor in te schrijven. Voor de BSO is er een wachtlijst, dus inschrijven graag zo vroeg mogelijk. 


Ophalen van kinderen 

 

Uit veiligheidsoverweging, in het belang van uw kind, hanteren wij het uitgangspunt dat kinderen alleen door de eigen ouders/verzorgers opgehaald worden. Mocht iemand anders het kind komen ophalen, dan willen wij dat graag van te voren weten. Onze medewerkers zullen nooit zonder toestemming van de ouders het kind met iemand anders mee geven. (zie protocol halen brengen) 

 

VOEDING 

 

Op het dagverblijf 

 

Zorgen wij voor de nodige maaltijden. Brood, fruit, tussendoortjes en drinken bieden wij dagelijks vanuit Babbeloes aan. Wij hebben een standaard assortiment waarin we variëren per seizoen.

We beginnen de ochtend altijd aan tafel met fruit eten. Voor de grote kindjes is er fruit geschild, zij eten dit in stukjes. De kleinsten krijgen een verse fruithap.

Tijdens de broodmaaltijd mogen de kindjes kiezen uit het broodbeleg. Voor de eerste boterham mogen ze kiezen uit hartig beleg en bij de tweede boterham mag er ook uit zoet beleg gekozen worden. 

In de middag  bieden we een tussendoortje aan. Uiteraard wordt er bij elke maaltijd drinken geserveerd, water, ranja, melk of thee.

Ook bieden wij aan het eind van de middag de mogelijkheid tot het nuttigen van een warme maaltijd. Deze dient door de ouders te worden meegegeven voorzien van naam en datum. 

Het eten is een sociaal gebeuren, waarbij het belangrijk is dat we dit samen aan tafel doen. We starten voor de maaltijd met een lied, zo wordt het altijd gezellig.

Voor baby's houden we hun eigen schema van thuis aan. Fles en/of borstvoeding dienen van huis uit meegebracht te worden. 

Borstvoeding en vers eten dienen gekoeld meegebracht te worden. Het liefst in een koeltas.


 

Op de BSO 

 

Wordt er wat gegeten en gedronken als de kinderen uit school komen. Wij bieden fruit, crackers, sap of thee aan. De producten worden door ons verstrekt. Op de woensdag en de vrijdag verzorgen onze medewerkers een lunch voor de kinderen.

Wij bieden de mogelijkheid tot het nuttigen van een warme maaltijd. Deze dienen ouders zelf mee te brengen. (mogen bij het KDV worden afgegeven.) Tevens wordt er regelmatig samen gekookt en kunnen alle kinderen gezamenlijk een warme maaltijd nuttigen.


 

* Uiteraard houden wij rekening met kinderen die vanwege een allergie of om andere redenen bepaalde voedingsmiddelen niet mogen nuttigen. Als daar sprake van is, worden de ouders verzocht zelf de speciale voeding mee te geven. 

 

LUIERS 


Wij verstrekken de luiers en de daar bijkomende verzorgingsproducten. (luierdoekjes, sudo crème of bepanthen) Zo zijn er ten alle tijden, van elke maat, voldoende luiers aanwezig. 

 

Mocht u een ander merk of product willen gebruiken, dienen deze zelf meegebracht te worden. 

 


 

SLAPEN 

 

Wij hebben speciale slaapkamers met meubilair dat aan GGD richtlijnen voldoet. Ouders kunnen zelf aangeven of hun kind op het dagverblijf moet slapen of niet. Voor de baby’s is dit vaak vanzelfsprekend. Elk kindje heeft bij ons een eigen bedje, met eigen slaapzak en beddengoed. Wij zorgen dat er voor iedereen slaapzakken/ beddengoed zijn en voor het wassen ervan. Wilt u gebruik maken van speciale slaapzakken (bv voor het inbakeren) of matrashoezen dan dient u deze zelf mee te nemen. 

 

PRIVACY 

 

Vanaf 25 mei 2018 geld de Algemene Verordening gegevensbescherming (AVG). Vanaf deze datum geldt dezelfde wetgeving in de hele EU. Hieronder ziet u de link naar het reglement privacy van Kinderopvang Babbeloes bv. 

 

Privacy reglement kinderopvang Babbeloes.