VASTE ACTIVITEITEN

Alle kinderen mogen bij Babbeloes deelnemen aan leuke leerzame, gezellige en sociale activiteiten. 

De activiteiten zijn gekoppeld aan leeftijd en vinden op verschillende locaties plaats. De muziek gym en buitenactiviteit  wisselen elkaar per kwartaal in een vast schema af. Alle kinderen zullen hierbij aan bod komen.

 

Clubje

Het clubje is in het leven geroepen om de kinderen, vanaf 3 jaar, tussen de middags iets extra’s te bieden. Doormiddel van deze extra activiteiten proberen we ze voor te bereiden op het naar school gaan. Denk aan tellen, kleuren, knippen, prikken etc. Het clubje is elke middag van ongeveer 1 tot 2 uur. Er hangt een schema op alle groepen met de indeling van de kindjes, elk kindje komt 1x in de week aan de beurt en wordt op de dag dat ze zijn ingedeeld opgehaald door 2 van de leidsters. Samen met de leidsters lopen ze dan naar de BSO waar we een mooie ruimte hebben gecreëerd om het clubje uit te voeren. Elke maand komt er een ander thema aan bod.

 

Peutergym

Vanaf Juni 2015 hebben wij bij Babbeloes peutergym geïntroduceerd voor alle kinderen vanaf 2,5 jaar. Het is 1 dag in de week en elke week een andere dag. Zodat alle kindjes een keer aan bod komen. Elke maand wordt er een nieuwe activiteit aangeboden aan de kindjes. Denk aan muziek, dans en behendigheidspelletjes. De peutergym wordt gegeven in het speellokaal.

 

Buitenactiviteit

Vanaf September 2015 zijn we gestart met buiten activiteiten. Het is 1 dag in de week en elke week een andere dag, voor de kinderen vanaf 2,5 jaar, zodat ook hier alle kinderen aan bod komen. Voor elke maand is er weer een andere activiteit bedacht. Denk aan leuke en leerzame dingen zoals liedjes, figuren, kleuren herkennen en onthouden. Met regen trekken wij gewoon de laarzen en onze regenjas aan, we pakken onze paraplu’s erbij en gaan eens lekker in de plassen stampen.

 

Babyactiviteit

Vanaf Maart 2016 zijn we gestart met de babyactiviteit. Het is 1 dag in de week en elke week een andere dag, voor de kinderen tot 2 jaar, zodat ook hier alle kinderen aan bod komen. Voor elke maand is er weer een andere activiteit bedacht. Iedere keer weer een leuke activiteit waarbij de kinderen mogen voelen/kijken/ontdekken met verschillende materialen en attributen.

 

Muziek

Op de groepen bieden wij georganiseerde muzikale activiteiten die we op de groep met alle kinderen of in kleine groepjes gaan uitvoeren. Iedereen mag gezellig mee doen met zingen dansen geluiden en experimenteren met instrumenten.

 

Jaarlijks uitje

1x per jaar hebben we ons jaarlijkse uitje. Dit is bedoeld voor kindjes vanaf 1,5 jaar en die zelf kunnen lopen. Ouders kunnen hun kinderen hiervoor opgeven. We gaan dan met de huifkar naar kinderboerderij Noord op Deppenbroek. Eenmaal daar gaan de kinderen in groepjes onder toezicht van een leidster of ouder de kinderboerderij verkennen opzoek naar de verschillende dieren en ter afsluiting spelen in de speeltuin. Tussendoor is er nog een eet en drink momentje. Na afloop worden de handjes gewassen en weer terug met de huifkar naar Babbeloes waar de lunch alweer klaar staat. Elk jaar een groot succes bij alle kindjes!