VASTE ACTIVITEITEN

Alle kinderen mogen bij Babbeloes deelnemen aan leuke leerzame, gezellige en sociale activiteiten. 

 

Clubje

Kinderen vanaf 3 jaar mogen naar het clubje. Dit is in het leven geroepen om de oudere kindjes tussen de middag iets extra's te bieden. Door middel van deze activiteiten worden ze langzaam aan voorbereid op de basisschool. Denk daarbij dan aan activiteiten als knippen, plakken, prikken, tellen en het leren van kleuren en vormen. Het clubje vind dagelijks tussen de middag plaats bij de BSO. Elk kind mag 1x per week mee en wordt tegen 12.30/13.00 uur opgehaald uit zijn/haar groep door 1 van de 2 pm-ers die mee gaan. Samen lopen ze naar de BSO waar we een hier een mooie ruimte voor hebben ingericht. 

 

Gym en buitenactiviteiten.

In beweging zijn is voor iedereen belangrijk, maar zeker voor peuters. Zij kunnen hierin hun energie kwijt, maar ook voor de motorische ontwikkeling is bewegen voor peuters van groot belang. Elke dag zijn er voor de peuters van 2-4 jaar in de ochtend (tussen 10.00 en 11.00 uur) en in de middag (tussen 14.00 en 15.00 uur) activiteiten. De ene week zal dat een gym activiteit zijn (in de speelweide) en de andere week een buitenactiviteit (buiten). Zo komen de kinderen net als bij het clubje elke week aan de beurt. Elke maand worden er nieuwe activiteiten bedacht.Baby Activiteit.

De baby activiteiten vinden doorgaans gewoon in de groep plaats op een rustig moment van de dag. Ook hiervoor worden er maandelijks Leuke nieuwe activiteiten voor bedacht. De pm'ers zorgen ervoor dat elke baby aan de beurt komt.Jaarlijks uitje.

1x per jaar hebben we ons jaarlijkse uitje. Dit is bedoeld voor kindjes vanaf 1,5 jaar en die zelf kunnen lopen. Ouders kunnen hun kinderen hiervoor opgeven. We gaan dan met de huifkar naar kinderboerderij Noord op Deppenbroek. Eenmaal daar gaan de kinderen in groepjes onder toezicht van een leidster of ouder de kinderboerderij verkennen opzoek naar de verschillende dieren en ter afsluiting spelen in de speeltuin. Tussendoor is er nog een eet en drink momentje. Na afloop worden de handjes gewassen en weer terug met de huifkar naar Babbeloes waar de lunch alweer klaar staat. Elk jaar een groot succes bij alle kindjes!